Далеко (1200-1300 км.) если честно, интереснее проехать это расстояние в противоположном направлении.
Ну так, чтобы не быть голословной. Унитарное государство = конфедерация. Ну или у вас в высших учебных заведениях не так преподавали. И так, на секундочку. Я училась дома, на Украине.
Конфедерация это несколько государств. Я тоже на секундочку учился на Украине. Специально для Вас нашел учебник: Форма державного устрою За формою державного устрою держави поділяються на: прості та складні. Серед простих держав визначають унітарну. Унітарна держава — це єдина держава, адміністративно-територіальні одиниці якої не мають ознак суверенітету. Простим (унітарним) державам притаманні такі важливі риси: — цілісність та недоторканність території у межах державного кордону; — єдина конституція, дія якої поширюється на всю територію країни; — єдина система державного апарату, що поширює свої повноваження на територію всієї країни, на всіх громадян (єдині глава держави, законодавчі, виконавчі та судові органи влади); — єдина система права і система законодавства; — єдине громадянство та державна символіка; — адміністративно-територіальні одиниці (області, графства, воєводства, провінції) не мають основних ознак державності, у тому числі політичної самостійності; — у міжнародних відносинах держава виступає єдиним цілим. До простих (унітарних) держав належать: Україна, Англія, Польща, Італія. 2. Конфедерація — це тимчасовий союз суверенних держав, що об'єднались для досягнення спільної мети у певній сфері державної діяльності (оборона країни, розвиток грошово-кредитної системи тощо). Конфедерації притаманні такі ознаки: — це об'єднання суверенних держав на підставі договору; — відсутність спільної для всієї конфедерації єдиної території та державного кордону; — відсутність спільної для всієї конфедерації конституції, системи законодавства, громадянства, судової та фінансової системи (у тому числі бюджету); — наявність спільного конфедеративного органу, який складається з делегатів суверенних держав і має на меті координацію діяльності конфедерації; рішення цього органу не мають обов'язкового характеру для суб'єктів, які можуть відмінити їх дію на своїй території (право нуліфікації); — відсутність суверенітету конфедерації, кожна з держав зберігає свій суверенітет; — тимчасовий характер об'єднання (союзу); — право вільного виходу суб'єктів з конфедерації.
Нет, не ответил. Я туда ездила через границу. Надо бы, поехала через две. Теперь поеду с крюком в 200 км. Дело не в том как я отдыхаю. Дело в том где. Для меня так. Без вазюканья в политику.
Ну значит кому то из нас не повезло с преподавателями)))Ну или кто то придет из них, и все нам с Вами разъяснит. Ну так вот, Украина - унитарное государство по Вашему?))
клево. Тут бы вопрос в другом. Ставить ли знак равенства унитарное=конфедерация. Цитаты из инета не интересны. И знаешь, за 20 с лишним лет, я думаю на русском, пишу стихи, и сны вижу на русском. Молюсь тоже. Мы на русскоязычном форуме. Но все же, не для меня, для всех, перевел бы.
Думаю Вам не повезло с преподавателями, потому что курс теории гос. и права, на всех юридических факультетах универов и юр.академий в Украине унифицирован. По второму вопросу - Украина унитарное государство. P.S. Витяги з підручника по теорії держави і права, щодо форм державного устрою, навів Вам у попередніх постах
Простите, он это разные формы гос. устройства, и унитарное государство не конфедерация, ровно как и не федерация.
К Вашему сведению, русский мой родной язык (о чем неоднократно писал). Я спокоен ( чего мне нервничать?). Да, и с чего Вы взяли что Украина конфедерация???
вот жеж... я спросила в первом своем посте, Вы слово унитарное, правильно понимаете???? Начнем сначала?